magic-fair.nl – Alles wat je wilt weten over evenementen met kinderen

Festivals

Modeshows voor kinderen

In de zomer zijn er legio activiteiten voor kinderen. Met slecht weer kan het wat lastiger zijn om een leuke middag te organiseren zonder dat het al te veel geld kost. Een modeshow is een ideale manier om kinderen te laten samenwerken en hun zelfvertrouwen een boost te geven.

Verschillende soorten modeshows voor kinderen

Er zijn verschillende manieren om een modeshow aantrekkelijk te maken voor kinderen. Dit kan een modeshow zijn met kleding kinderen die de laatste mode tentoonstellen. Dit is vooral geliefd bij kinderen die al bewust zijn van de mode in kleding voor kinderen. Kleine kinderen die nog niet bezig zijn met kledingkeuzes worden vooral enthousiast van verkleedpartijen met kleding van bekende stripfiguren of sprookjesfiguren uit attractieparken. waar ze weleens zijn geweest. Bij meisjes doen prinsessen outfits het erg goed, jongetjes willen zich wel in cowboykleding of een ridderpak kleden. Stripfiguren van favoriete tekenfilms lenen zich ook goed voor een verkleedpartij. In carnavalwinkels zijn deze kostuums meestal allemaal te koop of creatieve ouders gaan zelf achter de naaimachine zitten.

Plaatselijke modeshows voor kinderen

Op scholen wordt soms het initiatief genomen om een modeshow te organiseren. Er zijn echter ook manieren om dit met een groepje ouders te doen in vakantietijd. Op die manier heb je een leuke activiteit voor meerdere kinderen uit een buurt. Er moet dan uiteraard ook gezorgd worden voor voldoende publiek zodat de kinderen aangemoedigd worden. Elke dorp of stadsbuurt heeft wel een buurthuis waar dit plaats kan vinden. Bij goed weer is het ook een goed idee om dit op een straat festival te doen. Bij dit soort dorpsfeesten is het ideaal om de kinderen te betrekken bij het geheel door middel van een openlucht modeshow.

Invloed van een modeshow op de ontwikkeling van een kind

Een modeshow is als het ware het op een opvallende manier in de huid kruipen van een ander. Juist de afwijkende kleding kan ervoor zorgen dat het kind gemakkelijker op de voorgrond durft te treden. Ook al betreft het normale mode kleding voor kinderen, het zijn niet de echte kleren van het kind waardoor er een soort van toneelspel ontstaat.

Als het kind eenmaal over de “catwalk” loopt en er ondertussen fanatiek door het publiek geapplaudisseerd wordt, geeft dit het kind een oppepper in zijn of haar zelfvertrouwen. Voor een grote groep mensen staan en alle aandacht op je gericht hebben is erg spannend. Indien dit een positieve ervaring is, zal het kind zich gesterkt voelen in de identiteit. Daarom is het geven van spreekbeurten ook een vast onderdeel op scholen. Het voordeel van een modeshow is dat er niet gesproken hoeft te worden en dat het samen met andere kinderen gedaan wordt.

Een modeshow voor kinderen draagt daarom ook bij aan het kunnen samenwerken met anderen. Het tempo van het lopen en het op elkaars beurt wachten dient immers goed getimed te worden.

In veel gevallen wordt er bij een kindermodeshow met sprookjesfiguren of stripfiguren een prijs uit

gereikt voor het best geklede kind. Een concurrentiestrijd heeft een aantal voor en nadelen. Sommige kinderen kunnen ontzettend boos worden als ze verliezen zodat de ervaring een negatieve wordt. Tegelijkertijd zorgt concurrentie ervoor dat kinderen het beste uit zichzelf proberen te halen om te winnen.

Dit vind je misschien ook leuk