magic-fair.nl – Alles wat je wilt weten over evenementen met kinderen

Kermis

Met de kinderen naar een attractiepark

Als je aan een kind vraagt wat ze graag zouden gaan doen, is de kans groot dat ze het liefst een dagje naar een attractiepark willen. Voor kinderen zijn attractieparken meestal een paradijs waar ze zich helemaal uit kunnen leven. Dat geldt niet alleen voor de kleine kinderen, maar ook tieners kunnen zich vaak in een pretpark uitstekend vermaken. Zelfs de meeste volwassenen vinden het best leuk om een dagje van het onbezorgde vermaak te genieten.

Voor welke leeftijd

Er zijn verschillende soorten thema- en pretparken en niet ieder park is geschikt voor alle leeftijden. Als je met je kind naar een pretpark gaat en het mag nergens in omdat hij of zij te klein is voor de attracties, dan is de lol er natuurlijk al snel af. Kijk daarom altijd eerst even welke attracties er in het park zijn en voor welke leeftijden deze attracties geschikt zijn. Heb je kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën dan is dit zeker ook belangrijk. De dag is immers een stuk minder leuk als er eentje loopt te mokken omdat het saai is of dat de kleintjes iedere keer teleurgesteld worden omdat ze ergens nog niet in mogen.

Hoe inclusief is de entreeprijs

Een attractiepark vraagt meestal een entreeprijs waarna bij binnenkomst de meeste attracties vervolgens gratis zijn. Het type attractie kan uiteenlopen van een sprookjestuin tot de meest indrukwekkende rollercoaster. Check vooraf wel even of eenmaal binnen de attracties inderdaad bij de entreeprijs zijn inbegrepen, anders kunnen de kosten voor zo’n dagje uit alsnog flink tegenvallen. Hou ook rekening met lange wachttijden in de drukke periodes. Tip: In sommige parken kun je een speciale pas kopen om de wachttijden te verkorten.

Dit vind je misschien ook leuk