magic-fair.nl – Alles wat je wilt weten over evenementen met kinderen

Festivals

Een slaapfeestje organiseren

Wil je voor het verjaardagspartijtje van je zoon of dochter eens een keer wat anders doen dan naar het tropisch zwemparadijs of de bios? Organiseer dan een gezellig slaapfeestje. In dit artikel hebben we een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet, zodat het logeerpartijtje niet meer stuk kan!

Wie nodig je uit?

De vraag is misschien niet alleen welke kindjes er zullen worden uitgenodigd, maar vooral ook hoeveel kindjes. Ons advies is om niet al te veel kinderen uit logeren te vragen. Jouw eigen nachtrust zal sowieso te lijden krijgen onder het logeerpartijtje, maar hoe meer kindjes er komen, des te onrustiger de nacht zal zijn. Het is overigens ook verstandig eventjes bij de ouders van de uitgenodigde kindjes na te vragen of er wellicht een kans is op heimwee. Het zou namelijk erg jammer zijn als je in het holst van de nacht een huilend kindje naar huis moet brengen.

De slaapplekken

Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, is een grote open zolder natuurlijk de ideale slaapplek. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om de kindjes met oude lakens en dekens een soort van hut te laten bouwen, waar ze vervolgens met zijn allen in mogen slapen. Leg wat matrassen of luchtbedden op de grond, zorg dat er voldoende beddengoed is, veel kussens en wat gezellige verlichting om het geheel lekker knus te maken. Heb je niet voldoende beddengoed in huis? Zet dan duidelijk op de uitnodiging van het feestje wat de kindjes zelf mee moeten brengen.

Leuke thema’s

Zo’n pyjamaparty is op zichzelf natuurlijk al fantastisch en megaspannend, maar met een leuk thema erbij wordt het helemaal onvergetelijk. Tegenwoordig zijn eenhoorns, zeemeerminnen, draken en andere fantasiefiguren natuurlijk helemaal hip, dus je zou deze fantasiefiguren heel goed kunnen gebruiken als thema. Elk kindje heeft vast wel een pyjamaatje of onesie met één van deze mythische figuren erop, en ander kun je hier wellicht zelf van tevoren voor zorgen. Zeg nou zelf; hoe leuk is het wanneer alle kindjes dezelfde onesie aan hebben op het slaapfeestje? Zet tot slot een leuke tekenfilm op met hetzelfde thema en het is gegarandeerd feest!

Dit vind je misschien ook leuk