magic-fair.nl – Alles wat je wilt weten over evenementen met kinderen

Festivals

De perfecte outfit voor een dagje weg met de kids

Op stap met (kleine) kinderen betekent dat je praktische kleding zal moeten dragen. Zeker voor de wat avontuurlijkere uitjes in de natuur, naar een pretpark of naar de dierentuin wil je kleding dragen waarin je lekker kan lopen en je voor je kleintjes kan zorgen. Zeker weten dat je kleren de dag eindigen met vlekken en vegen.

Dit betekent niet dat je op pad hoeft te gaan in versleten hobbezakken. De volgende kledingstukken kunnen tegen een stootje en zijn uitwasbaar, terwijl je er toch leuk bijloopt in het attractiepark of kinderevenement.

Robuuste kleren om het pretpark te overleven

Een pretpark vraagt nogal wat van je kleding met alle nodige zorgmomenten, veel bezochte attracties en wisselende weersomstandigheden van dien. Kleed jezelf in meerdere laagjes aan, zodat je voorbereidt bent op elke temperatuur. Ook zonnebrandcrème en een hoofddeksel voor jezelf en de kids is belangrijk om in je tas te hebben. Een stevige spijkerbroek, zoals de populaire mom jeans, kan elk vuil zitje of bankje aan. Dat geldt ook voor een jasje van leer of corduroy. En als je in de lente of de herfst naar het attractiepark gaat, houdt een leuke sjaal en muts de ergste kou tegen.

Naar zee met Summer Fashion die tegen een stootje kan

Voor een dagje naar het strand draag je natuurlijk een lichte jurk waarin je kunt afkoelen. Katoen is een uitstekend materiaal dat bestand is tegen het zout van de branding, de felle zon en de schuring van het zand. Hierin kun je lekker met de kinderen dollen, door het zand rollen en knuffelen, zonder dat het kledingstuk meteen slijtplekken oploopt. Een handige life hack: zomerjurken met complexe patronen verhullen natte handjes, vlekken van kinderijsjes en uitgesmeerde fruithapjes.

Kleed je als een ontdekkingsreiziger voor de dierentuin

Kinderen zijn dol op dieren, dus je ontkomt er niet aan: op naar de zoo. En dat is best een vieze omgeving. Kies voor een stevig jurkje, broek en schoenen die bestand zijn tegen modder, dierenpoep, vieze handjes van spelende kinderen en met een beetje pech braaksel. Je gaat in de dierentuin een flink stuk lopen en waarschijnlijk ook nog met een buggy rijden of een vermoeid kind tillen. Kies daarom voor schoenen die lekker zitten en je lichaam ondersteunen, zoals goed ingelopen boots of laarzen of comfortabele sneakers.

Dit vind je misschien ook leuk