magic-fair.nl – Alles wat je wilt weten over evenementen met kinderen

Festivals

Met je kind naar een festival

Niet ieder festival is geschikt om met kinderen te bezoeken. Soms is het veel te druk of de ambiance is minder kindvriendelijk. Toch zijn er genoeg leuke festivals die zeker de moeite waard zijn om met het hele gezin naartoe te gaan.

Bevrijdingsdag

Neem bijvoorbeeld het kinderfestival van Bevrijdingspop, dat ieder jaar op 5 mei in Haarlem wordt gehouden. Het gaat hier om het oudste festival van Nederland dat een speciaal gedeelte heeft ingericht voor kinderen. Hier kunnen kinderen spelen, knutselen, voorstellingen bekijken en tal van andere dingen doen om er een leuke dag van te maken. Haarlem is trouwens niet de enige stad die een Bevrijdingsdag festival heeft, ook Zwolle en een aantal andere steden vieren Bevrijdingsdag groots en uitbundig.

Vooraf checken

Wil je jouw kinderen meenemen naar een groot event? Dan is het verstandig om vooraf even wat zaken te checken. Bijvoorbeeld of er ook eten en drinken verkrijgbaar is dat geschikt is voor kinderen. Is dit niet het geval, dan zal je dit zelf moeten meenemen. Een andere vraag kan zijn of er verschoningsruimtes bij de toiletten zijn. Bij sommige festivals is er zelfs een kinderopvang, altijd handig als je samen van een bepaald optreden wilt kunnen genieten. Is er geen opvang maar wil je wel vooraan staan bij bepaalde optredens, wissel elkaar dan af. Maak van tevoren samen met je partner een schema.

Voor de kleintjes

Neem voor de kleintjes in ieder geval een aantal zaken mee die het bezoek een stuk prettiger maken. Bijvoorbeeld een kleedje waar je even samen met de kids een rustpuntje kunt maken om bijvoorbeeld iets te eten of te drinken. Iets van speelgoed, oordopjes en reservekleding is uiteraard ook handig. Zorg dat de kinderen een naambandje met telefoonnummer dragen, mocht het kind in de massa zoekraken en de allerkleinsten neem je het beste mee in een buggy of een buikdrager.

Dit vind je misschien ook leuk